Aktuellt, Rensa Garnlagret, Restgarnsprojekt, Stickat - halsduk, Utmaning

Nedräkning – 3 dagar kvar

Man börjar ambitiöst. Tänker att en halskrage hinner jag ju på 2,5 vecka. Så man bestämmer sig för att göra halskragen 2 rapporter bredare, för man vill ju inte ha någon liten mesig halskrage….

Samtidigt så deltar man på en garnmarknad, förbereder huset för visning och flytt, umgås med familjen innan det är dags för äldste sonen att åka tillbaka till studierna i Umeå.

Ja just ja, man jobbar med sitt vanliga jobb också…

Och så sitter man här, med tre dagar kvar av OS och inser att om jag hinner klart med halva halskragen, så har jag gjort en bragd. Men är det inte precis det som OS handlar om – bragderna. Alla som presterade och levererade, alla som kämpade och slog personliga rekord, gjorde bra insatser, men ändå blev utan medalj. Eller de som tog sig till OS men på plats inte alls hade en bra dag och i tårar lämnade arenorna. Det är ju en bragd att bara ta sig dit, men det glöms snart bort när man inte förmådde överprestera och leverera över förväntningarna. De flesta blir ju faktiskt utan medalj även om det är just medaljerna vi helst pratar om.

Så inte blir det någon medalj för mig heller, inte kommer jag överprestera eller leverera en färdig halskrage till söndag. Men vad gör det, när stickningen varit så rolig att jag riktigt längtat efter att få sitta ner en stund, att jag haft svårt att lägga mig på kvällarna och tänkt: bara ett varv till.

Min halskrage kommer att bli sjukt maffig. Den kommer att bli ensam i sitt slag och jag är övertygad om att jag kommer att älska den. Jag har blandat mina restgarner hej vilt. Enkel tråd, dubbel tråd och ibland tredubbel tråd. Färgkombinationer som jag varit tveksam till men som har visat sig fungera när fler varv lagts till. Det har varit lite som att måla med garn och jag har haft så roligt. OS-utmaningen fick mig att dra igång ett projekt med resurser jag redan hade hemma och jag har njutit av en rolig och trevlig stickning. Vad mer kan man begära. Nu har jag många timmar trevlig stickning framför mig och det känns fantastiskt.

Jag hoppas att ni som deltagit i #hildursosutmaning har haft lika roligt som jag. Nu stickar vi på några dagar till och gläds åt lyckan att kunna sticka, eller virka för den delen. Ha en riktigt fin helg!